Sur skønhed
Citrusfrugter er skønne - fyldt med saft, smag og sundhed! Der er ingen tvivl om, at citrusfrugter spiller en vigtig rolle i en sund kost.
Sur skønhed - Louise Bruun

Lige nu er der virkelig mange gode appelsiner, citroner, grape og lime. Jeg køber udelukkende økologiske, da jeg i sin tid lærte på min uddannelse, at syre/balancen blev ødelagt i konventionelt dyrket frugt pga pesticid-rester. Citrusfrugter indeholder en heftig frugtsyre, som sjovt nok virker basisk inde i din krop. Ved konventionelt dyrkede citrus har pesticiderne ødelagt denne balance, så frugtsyren blandet med gift (pesticider) nu virker syre-dannende inde i din krop - det er uhyggeligt! Og det giver mening for mig!

Vi skal gøre os umage med det vi spiser, og jeg elsker at spise så naturligt som muligt uden brug af for meget kemi!

Og nu til det sjove....Jeg er ved at bage en appelsin-kage, som du får opskriften på snart! Den er smuk, vild og intens i smagen.

Citrusfrugter er sundere end du tror, og er blevet lovprist for sine cancer-forebyggende egenskaber. Citrusfrugter indeholder C-vitaminer, men også andre vigtige kræftforebyggende stoffer som fx flavonoiderne tangeritin og naringin samt terpen, som giver den citrus-smagen.

Jeg bruger citroner som fordøjelsesfremmende pga syren. Den fremmer nemlig produktionen af fordøjelsessaft. Så evt drik et glas lunkent vand om morgenen med saft af 1 citron. I selve skallen sidder der bitterstoffer, som stimulerer leverens funktion. Jeg bruger ofte hele citroner i mine dressinger, drikke eller bagværk.

Jeg bruger maaaaange citroner i min mad - salater, på fisk, kylling, rodfrugter osv osv...

Jeg elsker citron i kogende vand med lækker honning og ingefær - nærende og stimulerende!

Citrontærte er for vild...den findes i en af mine bøger...kan ikke huske hvilken:-)

Men tilbage til appelsin-kagen, den laver jo ikke sig selv og jeg lover at der kommer billeder og opskrift!

God aften!