Simremad som min mor lavede den!
Lang kogning frigiver mineraler som calcium, magnesium og fosfor, der er beroligende, stressnedsættende og antiinflammatoriske.
Simremad som min mor lavede den! - Louise Bruun

Jeg elsker tanken om at alt det jeg spiser kan noget i forhold til min sundhed og mit helbred, og denne ret er utrolig sund og nem at lave.

Når du koger kraftben og her som jeg har gjort kalvehaler, frigør du virkelig mange mineraler, som ligger i benene. Det skal helst koge mere end 3 timer, før de frigives optimalt.

Det er mineraler som fx calcium, magnesium, kalium og fosfor.

Mineralerne virker beroligende, stressnedsættende, hormonafbalancerende og meget antiinflammatorisk.

Foruden mineraler, bliver der også frigivet gelatine, som er helende for tarmslimhinden og dermed styrkende for din fordøjelse!

Velbekomme!


Ingredienser

Til 4 personer

  • Ca 1 kg kalvehaler

  • Kraftben fra slagteren

  • 3 gulerødder

  • 3 løg

  • 5 fed hvidløg

  • 2 porrer

  • 3 dl rødvin

  • 3 dl vand (eller til det dækker)

  • Krydderier (rosmarin, salvie, oregano, timian, røde peberkorn)

  • Du kan komme hvad som helst af grønt i (selleri, pastinak, søde kartofler, æbler osv)


Fremgangsmåde

Skær alt grønt i mundrette bidder. Ned i en kæmpe støbejernsgryde med det hele og lad stå hele dagen og simre. Spis med kartoffelmos, ris eller bare som det er.

Selvfølgelig med en kålsalat on the side!