Rabarber muffins - med masser af kærlighed!
Rabarber muffins med en sund twist! Brug kokosolie, mandler, chiafrø og chokolade. Sødt, syrligt og mættende. Tilsæt "Lille Lena" som topping. Spar 50% nu!

Jeg fik en utrolig lyst til rabarber-muffins og ved ikke rigtig hvorfor. Smagen af rabarber, det sure, søde og intense...åh bringer minder om vores lille land og sommer! Jeg tænkte at jeg ville lave dem lidt sundere end dem med masser af hvede og sukker og har kombineret dem med kokosolie, kokossukker, mandler, chiafrø og rigtig god chokolade. I kan se videoen, hvor jeg freestyler rimelig meget, men det lykkedes at lave nogle virkelig lækre muffins. Søde, fede, syrlige, fiberholdige, krydrede og dejligt mættende. 

Prøv dem!

Du kan snildt lave dem med andre frugter, bær eller hvad du nu har og få svumsi-lækre muffins.

Se video her.

Mine rabarber muffins (ca. 30 stk.)

Ingredienser:

6 stilke rabarber

50 g smør

2 spsk. kokosolie

4 æg

150 g kokossukker

Korn fra 1 vanillestang

250 g mandler

1 spsk. chiafrø

1 plade Grenada Chocolate 71 % (85 g)

1 tsk. bagepulver

”Topping”: Lille Lena (krydderiblanding fra Herbaria)

Evt.: Husk - til justering af dejens konsistens

 

Tænd ovnen på 170 grader. Smelt smør og kokosolie ved svag varme. Rengør rabarber og skær dem i mundrette stykker. Pisk æggene sammen med sukker. Tilsæt de resterende ingredienser - undtaget rabarber og hakket chokolade, som til sidst vendes med dejen i en separat skål. Du kan eventuelt samle dejen med lidt Husk - det gjorde jeg ikke, da jeg nogle gange synes Husk ødelægger mere end det gavner...så pas på med for meget Husk!

Fordel dejen i muffins forme og bag dem i ca. 25 – 30 minutter.   

OBS: Tilbud på Lille Lena - spar 50 % så længe lager haves (bedst før 31/7 2016) - normalprisen er 95 kr. http://louisebruun.dk/products/lilla-lena-krydderi-til-det-sode-kokken?variant=9284452291

Tip: Gem stangen fra din vanillestang og put den ned til sukker i en glasbeholder - så har du altid hjemmelavet vanillesukker.