Pas på – den her opskrift kan være vanedannende
Bananpandekager med boghvedemel, krydderier og bær. En sund start med proteiner og fedtstoffer. For en hurtig morgenmad, prøv banan scrambled eggs.

Den her morgenmad, SKAL du simpelthen prøve! Den øverste version er lidt en luksusudgave (omend den er ret nem at gå til), nederst finder du en lynversion til hverdag. Velbekomme!

Bananpandekagerne er lavet med boghvedemel, for variationens skyld og fordi, der – efter min mening – er så rigeligt med hvede og gryn i megen af den mad, vi spiser i dag. Banan betragter jeg lidt som en luksusting og det er en del af mine 20 % (mit frugtindtag består primært af frugt fra vores breddegrader, æbler og pærer, og i sæson naturligvis bær – undtaget er dog, når jeg befinder mig sydpå, der hvor mango, bananer mv. dyrkes). Men resten af ingredienserne er helt klart lige til ”80 % -kategorien”; gode proteiner, fedtstoffer, krydderier og bær.


Bananpandekager - ca. 10 ”amerikanske” pandekager

Ingredienser

4 økologiske æg

1 moden banan

2 spsk. boghvedemel

1 strøgen spsk. Husk

1 spsk. kokosmel eller flager

1 håndfuld mandler (mandelmel eller hakkede)

2 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

1 tsk. vanillepulver

Lidt revet citronskal (økologisk)

1 knivspids salt

1 håndfuld blå- eller solbær (fra frost, kan udelades)

Kokosolie eller smør til stegning

Toppings-forslag: Som her en spiseskefuld skyr med kakaonibs, æbletern, gojibær og kokosflager samt bipollen. Eller lidt hakkede nødder, bær i sæson, frisk mynte etc.

Pisk alle ingredienser (undtagen bærrene) sammen til en tyk dej, brug evt. en håndmixer eller blender. Vend til sidst bærrene i. Steg små amerikanske pandekager (eller en stor) kokosolie eller smør, til de er gyldne.

Tip: Opskriften her er til 2 personer, men pandekagerne er virkelig lækre kolde også, så faktisk har du selv til en lækker morgenmad 2 dage i træk – lun dag 1 og kold dag 2. De er nemme at have med på farten også!

Variation med få ingredienser: Banan scrambled eggs

2 æg

½ moden banan

1 tsk. kanel

1 knivspids salt

Kokosolie eller smør til stegning

Pisk alle ingredienser sammen og lav banan scrambled eggs – du vil blive overrasket over, hvor godt det smager og utrolig hurtigt at gå til!