Jeg elsker kylling! Kylling på 10.000 måder. Og jeg har mange opskrifter på kylling i mine bøger med sort sesam, bagt, stegt, med alskens krydderier - kylling er så dejlig at arbejde med.
Kylling er en fin protein-kilde, som er lettere at fordøje end fx rødt kød. Kyllingekødet indeholder tryptofan, som er et forstadie til melatonin, et sovehormon. Det betyder at kylling er godt at spise om aftenen, og kan hjælpe på din søvn.
Jeg er optaget af, at min kylling har haft et værdigt liv, da jeg tror på at "du bliver hvad du spiser". Og hvis den kylling, som jeg spiser har haft et dårligt liv, aldrig har set dagens lys, er blevet proppet med medicin og dårlig mad, indeholder den kylling ikke den vitalitet, struktur eller mineral-sammensætning, som den er blevet givet fra naturen.
For mig er det "logik for burhøns"!
Jeg vil hellere købe mindre og bedre kvalitet!
Velbekomme!
Ingredienser
Til 4 personer
1 god dansk øko-kylling (du har mad til flere dage)
1 spsk "magic chicken" krydderi (se min webshop)
2 spsk god olivenolie (Evt Rhyton - se webshop)
Saft af 1/2 citron
5 cm ingefær - finthakket
1/2 rød chili - finthakket
2 fed hvidløg finthakket
2 æbler - skåret i både
2 store rødbeder - skåret i skiver
2 søde kartofler - skåret i både
4 hele fed hvidløg
Havsalt
Fremgangsmåde
Læg kyllingen i et ildfast fad med alle grøntsagerne, også hele hvidløgsfed (du kan i princippet bruge hvad som helst - selleri, gulerødder, pastinak, rødbeder) . Kom det hakkede hvidløg, ingefær, chili og "magic chicken" i en morter med lidt citron, og smask til du har en laber pasta. Bland olivenolien i og smør kyllingen ind i pastaen, og grøntsagerne. Har du brug for mere væde, kan du komme mere citron saft i og olivenolie.
Kom til sidst havsalt over kyllingen og grøntsagerne og kom i ovnen i ca 1 time på 200 grader. Spis med en kæmpe kålsalat - evt Fintsnittet grønkål, hvidkål, hasselnødder og rosiner med olivenolie og æbleeddike!