Så blev det endelig 1. december og tid til kick of på min Jule-kalender. I dag får du min opskrift på (glutenfri) pebernødder ”uden afsavn”, hvor jeg (som altid) fyrer den af med fordøjelsesfremmende krydderier, som sætter hele dit system i gang og samtidig varmer både kroppen og sindet op. De smager himmelsk, hvis jeg selv skal sige det! Og dufter skønt af jul.
Glædelig 1. december & god bage lyst til jer alle!
Ingredienser
100 g blødt smør
1 æg
50 g kokossukker
½ dl piskefløde
100 g mandler - malet til mel i en foodprocessor
50 g hasselnødder - malet til mel i en foodprocessor
1 spsk. Six Spices (fra Herbaria)
Fremgangsmåde
Bland smør, æg, sukker og fløde. Bland mandel- og nøddemelet med Six Spices (eller alle krydderierne, se variation).
Lav små pebernødder, som sættes på en bageplade med bagepapir. Kom dem i en varm ovn på ca. 175 grader i ca. 10 min. Hold øje med dem – det kan gå hurtigt!
Variation: Hvis du ikke har Herbarias Six Spices (en kinesisk krydderiblanding) som både er formidabel i bagværk (også med lakrids som ingrediens) samt i kinesiske grøntsags-, fiske- og kødretter, så kan du i stedet tilsætte disse krydderier:
¼ tsk. nelliker
1 tsk. kanel
½ tsk. ingefær stødt
½ tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel