I dag starter min Jule-kalender
Velkommen til 1. december og starten på min Jule-kalender! I dag får du en glutenfri pebernøddeopskrift med fordøjelsesfremmende krydderier - perfekt til julestemningen.
I dag starter min Jule-kalender - Louise Bruun

Så blev det endelig 1. december og tid til kick of på min Jule-kalender. I dag får du min opskrift på (glutenfri) pebernødder ”uden afsavn”, hvor jeg (som altid) fyrer den af med fordøjelsesfremmende krydderier, som sætter hele dit system i gang og samtidig varmer både kroppen og sindet op. De smager himmelsk, hvis jeg selv skal sige det! Og dufter skønt af jul.

Glædelig 1. december & god bage lyst til jer alle!

Ingredienser

 • 100 g blødt smør

 • 1 æg

 • 50 g kokossukker

 • ½ dl piskefløde

 • 100 g mandler - malet til mel i en foodprocessor

 • 50 g hasselnødder - malet til mel i en foodprocessor

 • 1 spsk. Six Spices (fra Herbaria)


Fremgangsmåde

Bland smør, æg, sukker og fløde. Bland mandel- og nøddemelet med Six Spices (eller alle krydderierne, se variation).

Lav små pebernødder, som sættes på en bageplade med bagepapir. Kom dem i en varm ovn på ca. 175 grader i ca. 10 min. Hold øje med dem – det kan gå hurtigt!

Variation: Hvis du ikke har Herbarias Six Spices (en kinesisk krydderiblanding) som både er formidabel i bagværk (også med lakrids som ingrediens) samt i kinesiske grøntsags-, fiske- og kødretter, så kan du i stedet tilsætte disse krydderier:

 • ¼ tsk. nelliker

 • 1 tsk. kanel

 • ½ tsk. ingefær stødt

 • ½ tsk. hvid peber

 • 1 tsk. kardemomme

 • 1 tsk. kanel