Har tænkt lidt mere over stress i livet...og graviditet
Graviditet bringer stor forandring. At lytte til kroppens signaler er vitalt. Din tilgang til økologisk mad, ro og bevægelse inspirerer. At genoprette kropsbevidsthed er nøglen til sundhed.

Som jeg skrev i sidste uge, kunne stress jo være mange ting, og har i den anledning tænkt over min egen krop og om den måske er lidt stresset?

Jeg er jo gravid nu i 17. uge og har været meget opmærksom på at lytte til alle de signaler min krop sender. Både hvad jeg har lyst til at spise, til ikke at spise og i forhold til bevægelse og søvn.

Det er temmelig markant så meget min krop har ændret sig. Jeg har på ingen måde det samme "Duracel-kanin-agtige" energi niveau, som jeg ellers altid har. Jeg har lyst til at gå i seng kl. 21 (læs: kl. 20). Jeg har lyst til smør, mayonnaise, surdejsbrød, tomater, appelsiner, citroner, mælkekefir (fordi det smager af god gammeldags kærnemælk) og mange andre fede, sure, salte ting. Min krop har ændret sig, og det er meget interessant for mig at følge dens signaler. Det kan være lidt sårbart at skulle lytte til dem allesammen, fordi det medfører en lidt anden livsstil end jeg plejer.

Jeg tænker, at min krop er udsat for vilde udfordringer og jeg elsker tanken om alt det min krop kan. Jeg er seriøst i gang med at lave blod til 3! mennesker, væske, moderkager, mad og hvad ved jeg...det er jo helt vildt hvad der foregår indeni mig - hele tiden! Så jeg tænker at min krop er lidt stresset, på den gode måde selvfølgelig!

Og lige præcis DERFOR gør jeg alt hvad jeg kan for ikke at stresse den yderligere, som fx at spise for meget sukker, chokolade, is eller anden raffineret mad (hvidt mel, færdig retter, færdig saucer/dressinger, dårlige billige olier, margarine, hvide ris, morgenmadsprodukter). Jeg spiser udelukkende økologisk, laver min mad selv, masser af grønt, gode fedtstoffer, fibre og lette proteiner. Jeg sørger for intelligent bevægelse, uden at overdrive. Jeg går gode ture med min hund og laver dejlig yoga, men har totalt droppet hård styrketræning. Jeg går tidligt i seng og sover pragtfuldt til jeg vågner kl. ca. 6/6.30 - en perfekt naturlig cyklus.

Der er i det hele taget mere ro i min hverdag, hvilket jeg virkelig kan mærke og nyder.

Min situation er speciel, men i princippet handler det om alle, der føler stress i sin hverdag, som kunne have gavn af at gøre præcis som jeg gør!

Det handler vel egentlig bare om at mærke efter og reagere på de signaler din krop sender. Det kalder jeg kropsbevidsthed og er noget jeg altid snakker meget om både på min uddannelse, foredrag og retreats.

Rigtig mange har helt mistet evnen til at mærke efter, fordi alting går så hurtigt, fordi vi ikke orker, fordi vi ikke ved, hvad vi skal gøre eller fordi det gør ondt!

Alle mine bøger indeholder opskrifter til det antiinflammatoriske liv med stabilt blodsukker og ro i hormonerne - altså ingen stress!

Tjek også min nye yogabog "fri af stress med yoga", som er vidunderlig og som netop indeholder øvelser og flows til en presset og stresset krop.