Antiinflammatorisk gulerods-gurkemeje brød
Bag det sundeste brød med masser af fibre, proteiner og sunde fedtstoffer. Perfekt med avocado og laks. Alle ingredienser findes i min webshop!
Antiinflammatorisk gulerods-gurkemeje brød - Louise Bruun

Jeg bagte det lækreste brød i går med masser af fibre, mineraler, gode fedtstoffer og proteiner. Men det vigtigste er at det smagte virkelig godt!

Vi spiste brødet til frokost med avocado, pesto og lidt laks – uovertruffen mundfuld. Du kan også bare spise det som det eller med anden pålæg.

 Jeg fylder brødet med fibre fra HUSK, græskarkerner, mandler og chiafrø og som tilmed indeholder de gode essentielle fedtstoffer.

Kokosolie er et fantastisk fedtstof, der tåler høje temperaturer, og som er så rent og fint et produkt – stort set uraffineret. Kokosolie siges at være meget god for fordøjelsen og virker bakteriedræbende i tarmene.

Gurkemeje er et af mine yndlingskrydderier, smager skønt og mildt, og virker meget antiinflammatorisk på hele vores tarmsystem. Derudover farver det så skønt, så brødet får den lækreste gule glød.

Velbekomme!


Ingredienser

1 flot brød

  • 4 æg

  • 1 spsk kokosolie

  • 4 gulerødder – revet groft

  • 100 g græskarkerner

  • 100 g mandler

  • 100 g hampefrø

  • 100 g chiafrø

  • 1 tsk havsalt

  • 1 spsk gurkemeje


Fremgangsmåde

Pisk æg og olie i en foodprocessor. Kør til jævn. Kom alle frø og kerner i og kør til groft hakket. Bland gulerødderne og krydderierne i. Kom til sidst HUSK i til massen binder.

Kom i en smurt brødform og bag på ca 150-160 grader i ca 1 time.