7. december Palmekålssalat
I dagens opskrift: palmekålssalat - en sund, nærende mulighed i juletiden. Fyldt med kålens fibre, vitaminer og antioxidanter. Serveret med quinoa, solsikkekerner og en frisk citrondressing.
7. december Palmekålssalat - Louise Bruun

Dagens opskrift er en palmekålssalat - for også i juletiden er det vigtigt at sørge for at få nok grøntsager, da der typisk bliver spist måske lidt for mange søde og fede sager. Palmekål er ualmindelig smuk og smager helt utrolig dejligt. Ikke helt så sej og udfordrende som grønkål, men indeholder lige så store mængder næring!

Personligt spiser jeg efter 80:20-reglen, hvilket går ud på, at jeg gør mig super umage 80 % af tiden, for så er der nemlig plads til at skeje lidt ud de sidste 20 % af tiden. Man kunne også fortolke 80:20-reglen på en anden måde -  at jeg spiser 80 % planter og 20 % andet:-))

Dagens opskrift på palmekålssalat er en del af den 80 % sunde plante-mad, og den kæler for din måske udfordrede december-fordøjelse med dens fibre fra palmekålen. Kål er desuden fyldt med vitaminer og antioxidanter, som beskytter din krop og virker kræftforebyggende. Solsikkekernerne indeholder sunde fedtstoffer, som gør, at du nemmere kan optage de fedtopløselige vitaminer fra kålen.

Salaten er nem at tage med på arbejde og kan spises lige, som den er (quinoa bidrager med proteiner). Eller du kan spise et kogt æg eller et stykke fisk til.

Palmekålssalat
(2 portioner)
½ - 1 palmekål (el. anden slags kål)
1 dl. rød (eller sort) quinoa køb her
1 håndfuld solsikkekerner
1 håndfuld rosiner

Dressing:
5 spsk. olivenolie køb her  
Saft af en 1/2 citron
2 spsk. æblecidereddike køb her
Havsalt 

Kog quinoa efter anvisning på posen og lad den køle af.

Snit kålen fint.

Bland kål med quinoa, rosiner og solsikkekerner.

Bland citronsaft, æblecidereddike, olivenolie og havsalt.

Hæld dressingen over salaten og servér.

Tip: Sørg for altid at have en rest kogt quinoa i køleskabet - så kan du altid "smække" en kål salat sammen i en fart!