3. december Rødkålssalat
Rødkålssalat til vinterdage med fibre og sunde fedtstoffer. God til frokost eller med fisk/quinoa. Opskrift: rødkål, sultanas, hasselnødder og en olivenolie-æbleeddike dressing.

Til dagens julekalender har jeg lavet denne lækre rødkålssalat, som vil give dig energi til de mørke vinterdage. Den indeholder grove fibre, som giver en god mæthedsfornemmelse samt sunde fedtkilder, der holder dit blodsukker stabilt og som din krop vil elske dig for.

Spis salaten, som den er til frokost eller som en let aftensmad måske ledsaget af et stykke fisk, et æg eller anden proteinkilde (du kan også tilsætte lidt kogt, afkølet quinoa).

Rødkålssalaten er særdeles velegnet til et frisk modspil til de mere tunge retter til månedens julefrokoster! Eller når du har lyst til noget sundt - og lækkert - i weekenden ind i mellem diverse festivitas og julehygge.

Nederst i opskriften finder du links til udvalgte produkter anvendt i salaten, som fås i min webshop.

Tip: Vælg æblecidereddiken eller citronsaft, hvis du ønsker et mere ”frisk”/surt udtryk. Og en balsamisk æbleeddike, hvis du er mere til ”det søde”. Velbekomme!

Rødkålssalat
(2 portioner)

½ rødkålshoved
2 håndfulde sultanas el. rosiner
2 håndfulde hasselnødder 

Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æble(cider)eddike
Havsalt

Pynt: Frisk basilikum


Snit rødkålen fint. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Vend dressingen over (må gerne ”masseres” ind og/eller trække lidt). Tilsæt til sidst rosiner og hasselnødder. Pynt eventuelt med friske basilikum blade.

Produkter fra min webshop:
Sultanas 

Køb dem her

Olivenolie  

Køb den her

Æblecidereddike 

Køb den her

Æbleeddike (balsamisk) 

Køb den her