22. december Ren hygge morgenmad
22. december: Lækre, sunde pandekager til morgenmad, lavet af min datter. Æg, havregryn, bananer og bær. En glæde at se hendes madglæde! Opskrift til 2 personer.

I dag får du en opskrift på nogle utrolig lækre, sunde pandekager, som min datter selv har lavet. Hun har også taget billedet...! Det er hendes og min søns yndlingsmorgenmad (og min søn var så sød og tage opvasken). Jeg er også stor fan af pandekagerne - det er en stor glæde at opleve, "at æblet ikke falder langt fra stammen" og  at hun i så ung en alder er optaget af at lave mad og at glæde andre. Og så består pandekagerne jo af bare gode sager: lette proteiner fra æg, fibre fra havregryn, frugt, bær samt det gode fedt!

Opskriften er til 2 personer
(ca. 10 amerikanske pandekager afhængig af str.,/tykkelse)

4 æg
1 god håndfuld grov valsede havregryn (biodynamiske og glutenfri)
2 modne bananer
1 lille håndfuld solbær og blåbær (fra frost - kan undlades)
Havsalt
Smør eller kokosolie til stegning
Pynt: I julens anledning har de fået lidt ”sne” i form af florsukker

Blend først æg, havregryn og banan.

Tilsæt de ønskede bær og en knivspids salt og blend hurtigt (bærrene må gerne bevare lidt af deres struktur).

Steges i smør eller kokosolie og der sættes klatter med en spiseske. Vendes forsigtigt, når de er stegt på den ene side.

Tip: Pandekagerne er også lækre med lidt vanilje, kanel, Six Spices, hakkede mandler og/eller kokosmel-/flager i.

Bonusinfo: De smager også virkelig godt kolde, så der er morgenmad til dagen derpå (hvis der er flere).