21. december Hibiscus – den smukkeste blomst og the
21. december: Hibiscus - smuk blomst og te. Den friske, syrlige smag og smukke farve passer perfekt til jul. Opskrift: 3 spsk. hibiscus til 1 liter kogende vand.
21. december Hibiscus – den smukkeste blomst og the - Louise Bruun

I dagens julekalender deler jeg – igen – min passion for urte the med dig. Og indrømmet er der også en anelse ”repost” over, at jeg vælger hibiscus (har haft delt min luksus the med lakridsrod og kanel tidligere). MEN det er jo simpelthen svært at undgå at blive begejstret over den smukke Hawaiblomst. Og det hvad enten det er den friske eller tørrede blomst, dens smag eller dens sunde og nærende egenskaber, det gælder. 

Den får en utroligt smuk farve (check lige fotoet og min video) - helt perfekt til denne smukke juletid. Og så smager den efter min mening vidunderligt med dens friske og syrlige smag, næsten lidt af sol og sommer i december måned.

Theen er næsten blevet ”obligatorisk” som en eftermiddags hygge the, når jeg afholder ”Health & Yoga Retreats” i min svenske ødegård. Hibiscus virker meget vital og energigivende, og tilmed lindrende på hjertet samt slimløsende.

Faktisk indgår hibiscus også som ingrediens i to af mine yndlings krydderiblandinger fra Herbaria – både i Red Hot Chili (den frækkeste, kraftfulde karry) samt Provencalske vilde blomster (allround krydderi til et smukt, æstetisk touch på fx fisk, salat eller dessert og din nytårsmenu).

Til en kande the (1 liter) skal du bruge 3 spsk. hibiscus. Må meget gerne trække i minimum 20 min., men meget gerne længere.PSSSST: Hvis du ønsker at tilføje lidt sødme til denne smukke, men også syrlige the, så tilsæt 1 spsk. skåren lakridsrod og 1 hel kanelstang.Køb hibiscus (den hele tørrede blomst) hos en helsekost eller i kvalificeret webshop som min.

Se video her.

Se flere urter/theer her