19. december Laber salat
19. december: En lækker hvidkålssalat med forårsløg, koriander og mandler. Antiinflammatorisk og fyldig. Se opskriften her.
19. december Laber salat - Louise Bruun

I weekenden var jeg til julefrokost og var blevet bedt om at have en salat med (salatdronningen slår til igen:-). Til en julefrokost - eller anden festivitas - hvor der er hovedvægt på mad af tungere karakter, synes jeg, at det er lækkert med en kål salat, der har et bid og noget at tygge på, en krydderurt og mandler, nødder eller kerner - ret basic. Men til salaten her kreerede jeg så lige en fræk og frisk marinade (og i dagens anledning kom der også lidt flere ingredienser i salaten, end jeg plejer).

Salatens hovedperson, hvidkål, strutter af sundhed, det gode fedt får du fra olivenolie samt mandler og ingefær er en meget antiinflammatorisk rod. Så det er også en perfekt salat at starte ugen ud med! Velbekomme. 

Opskriften får du her: 

(2 portioner)

1/4-1/2 hoved hvidkål (afhængig af størrelse!)

2 forårsløg

1/2 bundt koriander (el. mere, hvis du er til koriander!)

1 håndfuld spirer (valgfri/kan udelades)

1 håndfuld mandler


Dressing

5 spsk. olivenolie

Saft af 1 lime

2 cm. revet ingefær  

Havsalt


Snit hvidkål, forårsløgene og koriander fint. Tilsæt spirer og mandler. 

Rør nu dressingen sammen - ingefær rives på den fine side af et rivejern og vendes i.

Tip: I en snæver vending kan du erstatte limesaften af 2 spsk. æbleeddike og evt. udelade ingefær).