16. december Julelækkerier og tilbud
Lav sundt juleguf med nødder, RAW-BITE, mørk chokolade og smukke toppings. Se opskriften og få 50% rabat på chokolade og mere!

Weekenden er nær - og det samme er julen! Så idag deler jeg et par tips og tricks til, hvordan du kan kreere dit eget, lækre og tilmed sundere juleguf. Og du kan sagtens tage ungerne med i køkkenet.
Det kræver ikke de helt store indkøb og behøver ikke at være specielt tidskrævende. Og så gør det jo ikke noget, at det er jule guf, der holder dit blodsukker stabilt, indeholder sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler samt magnesium og antioxidanter fra den mørke chokolade - ja selv de smukke toppings er fyldt med gode "sager". Og så smager det tilmed super godt! Omend det er fri for u raffineret sukker, er det energitæt guf og betragt det som en del af dine 20 % luksus (som du har gjort dig rigtig umage med!).

Hvis du er lidt hurtig på tasterne, kan jeg nå at sende det afsted til dig, inden pakkeposten "lukker og slukker" (der er tilmed 50 % på den lækreste chokolade fra Grenada, RAW-BITE's og det smukke allround krydderi fra Herbaria).

Her er hvad jeg har brugt til min jule guf:

Ingredienser

Ca. 150 g paranødder (eller lige præcis de nødder du har lyst til og har i køkkenskabene - eller mandler)

RAW-BITE's efter eget valg

1 plade Grenada Chocolate 71 % (85 g)

1/2 spsk. kokosolie (kan udelades)

Pynt

Start med at skære RAW-BITE's i små kvadrater lige som på billedet. Find også de ønskede nødder og toppings frem og beklæd en bageplade med (svanemærket) bagepapir, så du har det lige ved hånden.

Smelt chokolade og kokosolie ved lav varme, gerne i vandbad, og overtræk nødder og RAW-BITE-bidderne ved hjælp af en gaffel. Placeres på bagepapiret og pynt med de ønskede toppings.

PSSST: Det (næsten) hjemmelavede jule guf er velegnet til en værtindegave til en af julens festlige sammenkomster. Find et fint patentglas eller et glas, der måske har indeholdt tahin eller kokosolie og pynt med en lille gren gran, et naturfarvet bånd og et håndskrevet skilt.