11. december Psoas stræk
I dagens video viser jeg et psoas-stræk, vigtigt for dem med stillesiddende arbejde. En smidig psoas kan afhjælpe rygsmerter og fordøjelsesproblemer. Glædelig 3. søndag i advent!
11. december Psoas stræk - Louise Bruun

Som du nok har lagt mærke til i de forrige afsnit af min julekalender, så har jeg fokus på, at du sørger for at slappe af og gøre noget godt for din krop i denne travle julemåned.

I dagens video viser jeg dig et stræk af psoas musklen, som er super godt til dig med et stillesiddende arbejde og i det hele taget de fleste af os, da så mange af dagens gøremål foregår foroverbøjet. Se det for dig:  På cyklen eller i bilen foroverbøjet, stillingen på arbejdspladsen, hvis du ammer ( :-)) etc.

Vores psoas muskel påvirkes som sagt især af for meget stillesiddende arbejde. En kort og usmidig psoas kan forårsage rygsmerter, fordøjelses-problemer og påvirker alle dine vitale organer. 

Vidste du for resten, at det er en af vores allerdybest liggende muskler? Forestil dig kroppen som et løg, du kan skrælle af lag for lag, her ville det sidste lag være psoas musklen.

Glædelig 3. søndag i advent!    

PS. 
Strækket kan sagtens laves uden en baby på armen;-) Og dine knæ kan med fordel aflastes af en pude. 

Se videon her.