1001 nats eventyr
Her er en skøn appelsinkage uden mel og sukker, rig på smag og gode næringsstoffer. Med de skønneste krydderier og saftige appelsiner, bliver dette en sand vinterfavorit.
1001 nats eventyr - Louise Bruun

Så kommer opskriften på den lækreste 1001 nats appelsinkage uden mel eller sukker.

Jeg har serveret den i dag til min udrensende saunagus og alle elskede den. Og jeg elsker tanken om at der er mange der skal lave den appelsinkage i weekenden. Den smager intenst af appelsin og af de varmende krydderier, som jeg elsker. Appelsiner virker nyre-stimulerende, mandler indeholder de gode fedtstoffer og masser af mineraler, krydderierne virker alle varmende og fordøjelsesfremmende, så se du bare at komme igang!

Jeg bruger en krydderi-blanding fra min webshop, der hedder "stjernklart", som er helt fortrýllende. Du kan også bruge din egen blanding af kanel, stjerneanis, nelliker, orangeskal og ingefær. Derudover bruger jeg de lækreste spanske mandler, som jeg lige har fået i min shop i store 500 g poser.


Ingredienser

  • 2 økologiske appelsiner

  • 5 æg

  • 150 g kokospalmesukker

  • 1 spsk "stjerneklart" (krydderi fra min webshop)

  • 200 g mandler

  • 1 spsk kokosolie

  • 2 tsk bagepulver

 

Fremgangsmåde

Start med at koge appelsinerne i vand i ca 2 timer, til de er møre, og der dufter af appelsin i hele huset.

Pisk æg og kokospalmesukker helt tykt og lækkert og til sukkeret er smeltet.

Kom mandlerne i en foodprocessor og kør dem til mel, bland med bagepulver.

Når appelsinerne er kogt, skal de blendes med 1 spsk kokosolie.

Kværn "stjerneklart-krydderi"i en kaffekværn, og bland med appelsinmosen.

Bland nu alle delene sammen til en lækker svumsi creme og kom i en smurt springform.

Bages på 165 grader i ca 1 time.

TIP: hvis du er glad for chokolade, som jeg er, så kan du lave en topping af en rigtig god chokolade og kokosolie, som du smelter på lav varme sammen og hælder over kagen, og lader den køle af...Åhhh Gud det er uartigt!God weekend og husk at jeg har de lækreste mandler, stjerneklart, kokosolie, kokospalmesukker og den bedste chokolade lavet af de ypperligste råvarer i min webshop.