Lykkemad

Min mission er at lære fra mig om sundhed i alle aspekter, og at spise den gode mad, som gør os sunde og raske. Det er i de fleste tilfælde meget enkelt og vidunderligt for mig at se de forandringer mine klienter mv. går igennem, og se den øgede bevidsthed omkring kroppens sundhed.

 

Det jeg kalder ”Lykkemad” (som også er titlen på min 2. bog) har forskellige fokusområder, fx Brain Food, bedre søvn, mere energi, hormonregulerende mv. er også omdrejningspunktet i mine bøger.

Personligt lever jeg efter 80:20-princippet, hvor jeg gør mig super umage og lever sundt 80 % af tiden, og de sidste 20 % giver plads til at skeje lidt ud. Men selv her gør jeg mig umage og vælger med omhu, hvad jeg har lyst til – jeg elsker fx 85 % mørk chokolade og mine egne desserter.

Og så er der faste, fordi rigtig mange mennesker spiser alt for meget mad, i forhold til hvad de egentlig har brug for. Det er meget belastende for kroppen at spise for meget og i værste fald giver sig til udtryk i både livsstils-sygdomme, men også i alment ubehag, vægtøgning, dårlig energi og søvn osv. Der er så utrolig mange både sundheds- og helbredsmæssige gevinster ved at faste, og det er også min motivation for i perioder at leve efter enten 5:2 eller at tage en ugentlig dag med periodisk faste, hvor jeg ikke spiser efter kl. 15. Inden da har jeg både nydt et lækkert og sundt morgenmåltid samt min frokost. God fordøjelse!

Svensk citrus-drik

(2 personer)

1 hel økologisk appelsin

1 hel økologisk citron

2 cm ingefær

2 dl aloe vera

2 spsk. hampefrøolie

Lidt agavesirup (kan udelades)

 

Skær appelsin og citron i kvarte. Kør derefter hele molevitten på en blender.

Variation: Tilsæt en håndfuld mandler eller nødder som proteinkilde og lad drikken være dit morgenmåltid (spises med ske). Eller lav et fiberdrys ved at kværne frø/kerner på en kaffekværn – fx en spsk. chiafrø, sesamfrø, hørfrø, chiafrø, græskarkerner og/eller hampefrø. Til en person beregnes tre-fire spsk. frø/kerner. Det klæder også drikken at tilsætte frisk mynte.

Bonus-sundheds-info - svensk citrus-drik:

Aloe vera er en saftfyldt plante, som betragtes som et af Ayurveda’s (livsfilosofi fra Østen) primære eliksirer. Aloe vera har helbredende egenskaber, er god for din mave, saften virker helende og styrkende og er med til at beskytte tarmens slimhinde. Aloe vera indeholder bitterstoffer, som virker helbredende på dine leverceller, balancerer fordøjelsen og regulerer kroppens stofskifte http://louisebruun.dk/products/aloe-vera-juice?variant=5512153283.

Hampefrøoliens frø har en perfekt balance imellem de essentielle fedtsyrer omega 3-6-9. Hampefrøolien er en af de mest velbalancerede kilder til essentielle fedtsyrer og indeholder over 80 % essentielle fedtsyrer. Nøddeagtig i smager og meget velegnet til smoothies og salater http://louisebruun.dk/products/hampefroolie?variant=5429780291.

 

Louise Bruuns gløgg med variationer

Apropos 80-20-princippet, som jeg nævner ovenfor, så er en essentiel del af mine 20 % i denne søde juletid gløgg med variationer! Jeg giver dig nedenfor mine 3 favorit-udgaver. God fornøjelse!

 

Alkoholfri version

I øjeblikket drikker jeg gløgg flere gange om ugen, for alkoholfri gløgg kan være alt andet end kedeligt! Jeg bruger Herbarias Stjerneklart krydderi-blanding, som er det smukkeste krydderi baseret på varmende og velduftende krydderier. Vælg selv hvilken variant usødet saft fra Søbogaard, du har mest lyst (min favorit til ”gløgg” er solbær). Så nemt er det:

 

2 glas Søbogaard saft, fortyndet (se dosering på flasken)  

1 spsk. Stjerneklart

Evt. sødet med agavesirup el. honning

 

Varm saften nænsomt op (den må endelig ikke koge). Og lad den derefter trække med krydderierne. Kan eventuelt sødes med lidt agavesirup (Beutelsbacher) eller timian honning (Rhyton).

 

Hvid gløgg

Denne gløgg er dejlig og sur/sød på den helt rigtige måde. Jeg elsker den røde gløgg, men denne version er også dejlig som et alternativ. Den kurerer alt fra dårligt humør til en forkølelse på grund af alle de dejlige krydderier, som virker styrkende på dit immunforsvar og varmende på hele organismen.

 

4 glas æblemost

Saft af 1 citron

5 cm ingefær (i skiver)

5 kardemomme kapsler

2 kanelstænger

2 nelliker

1 håndfuld hakkede Mandler

1-2 cl rom

 

Skær ingefær i skiver. Hæld æblemost og citronsaft i en gryde sammen med alle krydderierne, og lad det simre i 10 minutter (må ikke koge). Smag gløggen til med rom. Hæld den varme hvide gløgg i smukke glas, og servér straks.

 

Rød gløgg

Er du med på, at jeg elsker gløgg? Det er bare sådan en drik, der varmer hele vejen ned gennem systemet... helt ned til storetåen. Kombinationen af de dejlige safter eller most kombineret med rødvin og lidt vodka er så fræk – det søde, krydrede, pikante og stærke går bare godt i spænd! Det er en fornøjelse at lave sin egen – prøv det og inviter dine gode venner til et glas!

 

2 håndfulde rosiner

2 dl vodka

3 glas solbærsaft

1 glas hyldebær

3 glas æblemost

1 flaske rødvin

5 cm ingefær i skiver

4 stjerne anis

5 kardemommekapsler

3 kanelstænger

1 appelsin i skiver

2 håndfulde mandler (snittede)

 

Hæld vodka i en skål og kom rosinerne i (meget gerne et døgns tid før). 

Kom saft, æblemost og rødvin i en gryde, varm langsomt op (må ikke koge) med alle krydderierne og appelsinskiverne. Snit mandlerne og tilsæt dem samt rosiner. Smag til med vodka. 

Tip: Hvis du synes det er lidt meget med alle de krydderier, har vi gjort det nemt for dig – du kan nemlig bare bruge Stjerneklart (http://louisebruun.dk/products/stjarnklart-krydderiblanding-til-varme-drikke) til alle gløgg-variationerne!