Louises Blog

Antiinflammatorisk gulerods-gurkemeje brød

Jeg bagte det lækreste brød i går med masser af fibre, mineraler, gode fedtstoffer og proteiner. Men det vigtigste er at det smagte virkelig godt!

Vi spiste brødet til frokost med avocado, pesto og lidt laks – uovertruffen mundfuld. Du kan også bare spise det som det eller med anden pålæg.

 Jeg fylder brødet med fibre fra HUSK, græskarkerner, mandler og chiafrø og som tilmed indeholder de gode essentielle fedtstoffer.

Kokosolie er et fantastisk fedtstof, der tåler høje temperaturer, og som er så rent og fint et produkt – stort set uraffineret. Kokosolie siges at være meget god for fordøjelsen og virker bakteriedræbende i tarmene.

Gurkemeje er et af mine yndlingskrydderier, smager skønt og mildt, og virker meget antiinflammatorisk på hele vores tarmsystem. Derudover farver det så skønt, så brødet får den lækreste gule glød.

 Og du kan stort set få alle ingredienserne i min fine webshop – undtagen gulerødder og æg!

 

Til 1 flot brød

4 æg

1 spsk kokosolie

4 gulerødder – revet groft

100 g græskarkerner

100 g mandler

100 g hampefrø

100 g chiafrø

1 tsk havsalt

1 spsk gurkemeje

 Pisk æg og olie i en foodprocessor. Kør til jævn. Kom alle frø og kerner i og kør til groft hakket. Bland gulerødderne og krydderierne i. Kom til sidst HUSK i til massen binder.

Kom i en smurt brødform og bag på ca 150-160 grader i ca 1 time.

Velbekomme!

Kommentér