Min favorit snack til dronningens nytårsaftale
Vil du skabe en festlig atmosfære? Prøv denne nøddeblanding perfekt til nytårstale og champagne. Opskrift: Paranødder, cashews, mandler, solsikke- og græskarkerner.

Her får du opskriften på min favorit snack/nøddeblanding, som jeg altid serverer til festlige lejligheder – den er perfekt til dronningens nytårstale og et godt glas champagne!

Du kan bruge lige præcis de nødder, kerner og krydderier, du har lyst til. Jeg har fantastiske nødder i min webshop, bl.a fra "Socialfoodies", hvor du støtter et fint socialt projekt i Afrika. Jeg har mandler, paranødder, cashews og græskarkerner - alle øko og fyldt med mineraler, gode fedtstoffer og uanede muligheder.

Opskriften får du her:

1 håndfuld paranødder

1 håndfuld cashewnødder

1 håndfuld mandler

1 håndfuld solsikkekerner

1 håndfuld græskarkerner

Lidt olivenolie

*2 spsk. Jaipurs farver (fra Herbaria, fås i min webshop)

1 spsk. havsalt

 

Kom nødder/mandler/kerner på en bageplade ind i en varm ovn (ca. 200 grader) i ca. 8 min., eller til de begynder at dufte himmelsk.

Tag dem ud og kom lidt koldpresset olivenolie og masser af krydderier og salt på (ikke være fedtet med krydring!).

Bland rundt og kom dem ind i ovnen i igen ca. 4-5 min. Pas på, for det går hurtigt – og de må endelig ikke være for brændte.

*Hvis du ikke lige har Jaipurs farver ved hånden, kan du fx bruge en krydderiblanding af gurkemeje, spidskommen og karry samt lidt chiliflager. Eller hvad med en variant med søde krydderier som kanel, kardemomme og vanilje.

 SKÅL