Magiske Madeira
Magiske Madeira: Tilbragte en uge på retreat med 18 kvinder. Fokus: kropsbevidsthed via mad & yoga. Deltagerne blomstrede med lokale råvarer og daglig bevægelse.

For en uge siden ankom jeg igen til DK efter 1 uge på Madeira med 18 kvinder. Det var en af mine "Health & Yoga Retreats", som gang på gang gør mig ydmyg over mit arbejde.

En af deltagerne har været på mange forskellige yoga-rejser, og mente at denne tur var den mest helstøbte hun havde oplevet til dato. Det er præcis det jeg stræber efter hver gang. At deltagerne får en masse med hjem, som de kan bruge i deres eget liv. Mit mål er at deltageren ved mere om sig selv, og har fået en større kropsbevidsthed - baseret på intelligent mad og bevægelse.  At deltagerne får redskaber til at kunne reagere på alle de signaler, som kroppen ustandselig sender.

Det er så vigtigt for mig, altid at arbejde med hele kroppen - jeg mener ikke du kan adskille krop og sind - mad og bevægelse - eller æggeblommen fra æggehviden! Det hele hænger sammen! Og altid på mine Retreats! Både i ødegården og i udlandet!

Rejsen starter allerede derhjemme inden afrejse, hvor jeg udsender planer og spørgeskemaer, så de er helt klar og åbne til at tage imod dernede på klippeøen midt i Atlanterhavet. Jeg har arbejdet med kokkene, der laver den skønneste mad udelukkende bestående af lokale grønt, frugt, fisk, nødder, frø og kerner - og alle oplever den helbredende effekt maden har på vores krop. Det er seriøst helt fantastisk for mig hver gang at opleve hvordan alle deltagerne stråler og "krøller" sig helt ud - dag efter dag.

Yogaen er som regel dynamisk om morgenen og derefter er der vandreture i bjergene - mellem 8-17 km, om eftermiddagen laver vi typisk flere stræk og mindre dynamisk yoga og bevægelighedstræning. Der ser vi mange hofter åbne sig, tårer der bliver grædt og kroppe der giver sig stille og roligt. Vi holder jo tit fast på bekymringer, smerte, stress og angst, som sætter sig som stive led og bindevæv, og det kan være smerteligt at løsne. Vi lytter til havet, vinden og vidunderlig healende musik.

Mens jeg sidder og skriver dette, bliver jeg helt længselsfuld efter det fine, der altid opstår i en gruppe af mennesker som alle gerne vil lære og udvikle sig. Jeg ved det kan lyde "langhåret", men det er sgu smukt!!

Min næste rejse er i september (12/9-19/9) og med Marianne Elsass, som jeg har uddannet gennem det sidste halve år, og som har mange år i bagagen som yoga-lærer. Hun var med mig på Madeira, og det var fantastisk at opleve hendes yoga og fine fornemmelse for alle deltagerne. Alt er som det plejer med den lækre mad, foredrag om antiinflammation, fordøjelse, stress osv, og selvfølgelig yoga og vandreture.

Se her nogle af deltagerne og hvad de fik med sig hjem:

Nete Hofmann

Malene Hallund

Jane

Læs mere om rejsen her http://www.spies.dk/sport/louise-bruuns-health-yoga-retreat.